Csípős-savanyú leves

Csípős-savanyú leves

ELKÉSZÍTÉS

  1. Felaprítjuk egészen kis darabokra (kb. 3x3x3mm) a FOKHAGYMÁT, a SÁRGARÉPÁT, a FAFÜLE GOMBÁT, a BAMBUSZT, a TOFUT és a HÚST.
  2. Felverjük enyhén a TOJÁST.
  3. Feloldunk kb. 2 evőkanál KEMÉNYÍTŐT legalább háromszor annyi vízben.
  4. Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt víz elpárologjon), beleöntjük a NAPRAFORGÓOLAJAT (kb. 4 cl). Ebben az esetben elég enyhén felforralni az olajat, az extrém hőfok veszélyes lehet.
  5. Beleöntjük a nem túl forró olajba az ERŐS PAPRIKÁT és a FOKHAGYMÁT. Enyhén átsütjük (gyors folyamat, a fokhagyma könnyen eléghet!). Ezt a keveréket kiöntjük egy tányérba.
  6. Elmossuk a wokot.
  7. VIZET forralunk a tiszta wokban.
  8. A forró, de még nem zubogó vízbe beleöntjük a felaprított SÁRGARÉPÁT, a FAFÜLE GOMBÁT, a BAMBUSZT, a TOFUT (ezt el is hagyhatjuk) és a HÚST. Néhány percig (kb. 3) kevergetjük. Közben sózzuk, borsozzuk, de mindig csak „keveset”.
  9. Lassan hozzáadagoljuk a vízben feloldott keményítőt, majd egy csipet Na-glutatmátot.
  10.   Belekeverjük a FELVERT TOJÁST. Gyorsan, körkörösen kavargatjuk, hogy a tojás szép, hosszúkás legyen, ne pedig darabos.
  11.   A levest hozzáadjuk az erőspaprika-fokhagyma-olaj trióba.
  12.   Általában a végén kerül bele az ECET, ízlés szerint. Lehet korábban is beletenni az ecetet.
  13.   KÉSZ, LEHET TÁLALNI!

TIPPEK

  • A felhasznált hús lehet tetszőleges állaté.
  • A szárított fafüle gombát meleg (de nem forró) vízbe kell áztatni kb. 15 percig, mielőtt bármilyen akcióba lendülnénk vele.
  • A Na glutamátot ez esetben akár el is hagyhatjuk – az ízek itt rendkívül erősek, intenzívek.