Édes-savanyú csirke

Édes-savanyú csirke

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A filézett CSIRKEMELLET apró kockákra vágjuk. A húst beletesszük egy edénybe, majd összekeverjük keményítővel és vízzel. A húsnak enyhén iszapos állagúnak kell lennie: ügyelni kell arra, hogy se ne maradjon száraz, se ne legyen túl nedves (nem lehet víz/ folyadék leülepedés az edény alján!). Kevés sót kell keverni hozzá. Álljon a hús a keményítőben kb. 5-10 percet.
  2. Két evőkanál FINOMLISZTET, három evőkanál KEMÉNYÍTŐT összekeverünk tíz kanál VÍZZEL, kevés SÜTŐPORT és OLAJAT adunk hozzá. Csomómentes tésztává keverjük.
  3. A CSIRKEMELLET összekeverjük a TÉSZTÁVAL.
  4. Annyi OLAJAT forralunk fel kb. 250°C-ra, ami kényelmesen ellepi a húst. Belehelyezzük a CSIRKEMELLET, néhány percig sütjük, amíg sárgás-ropogós nem lesz a tészta. Ha kész, félretesszük, az olajat leöntjük.
  5. A wokban kis hőmérsékleten OLAJAT melegítünk. PARADICSOMSZÓSZT keverünk bele, amihez 1,5 evőkanálnyi CUKROT, majd fél kanál ECETET, és kevés VIZET adunk. Simára keverjük. A végén egy kis SÓT szórunk rá, és meghintjük egy kevés vízben áztatott KEMÉNYÍTŐVEL.
  6. A sült CSIRKEMELLET és a SZÓSZT összekeverjük.
  7. KÉSZ, LEHET TÁLALNI!

TIPPEK:

  • Ugyanez az étel elkészíthető sertésből is.
  • A tésztában gyümölcsöket is lehet kisütni (banán, ananász, alma, stb.). Ezt mézzel kell megöntözni, és kész is egy édes desszert.