Illatos-omlósgombás-bambuszos kacsa

Illatos-omlósgombás-bambuszos kacsa

ELKÉSZÍTÉS

  1. A KACSAMELLET 15 percig vízben főzzük, némi szecsuáni borssal, szójaszósszal, sóval, kevés hagymával és fokhagymával fűszerezzük. Amint kész van, a húst vékony szeletekre (kb. 3x8 cm-es darabokra) vágjuk.
  2. A szárított ILLATOS GOMBÁT forró vízbe rakjuk (a víz a gomba mennyiségének a duplája), és hagyjuk néhány percig állni. Ha a gomba normál méretűre duzzadt, felaprítjuk (a szárán esetlegesen kialakult kemény részeket el kell távolítani).
  3. Vékony csíkokra felvágjuk a HAGYMÁT és a BAMBUSZRÜGYET, a CHAMPIGNONT kockára szeleteljük.
  4. Melegítsünk fel a wok-ban kb. 4 cl étolajat (semmiképpen ne induljon forrásnak, legyen közepesen forró), és tegyük bele a HAGYMÁT, BAMBUSZRÜGYET, a CHAMPIGNONT. Kevergessük, amíg fel nem szabadul az intenzív hagymaillat.
  5. Adjuk hozzá a KACSAMELLET és mintegy 1,5 evőkanál szójaszószt, hogy szép barna színe legyen. Kb. 2 percig süssük, folyamatos kevergetés mellett.
  6. Adjunk a húshoz egy kis vizet. Ezt követően hozzáadjuk a fehér borsot, a sót, a cukrot és a Na Glutamátot.
  7. Végül adjunk hozzá egy kevés, vízben áztatott keményítőt.
  8. KÉSZ, LEHET TÁLALNI!

TIPPEK

  • Minél laposabb szögben vágjuk fel az illatos gombát, annál intenzívebb lesz az íze!
  • Ez az étel elbírja a sok szójaszószt. Ha szeretjük az ízét, a végén még lehet annyit hozzáadagolni, amennyit jónak látunk.
  • Ha szeretnénk selymes fényt kölcsönözni az ételnek, a tálalás előtt egy kis étolajat kell ráönteni.
  • Az ételbe tehetünk kevés összezúzott fokhagymát is.