Hagymás sertéscsíkok

Hagymás sertéscsíkok

ELKÉSZÍTÉS

  1. A HÚST feldaraboljuk vékony szeletekre (1-2 mm vastag, de lehet nyugodtan széles).
  2. A húst összekeverjük kb. 1-1,5 teáskanálnyi keményítővel. Kis VIZET adunk hozzá.
  3. A VÖRÖSHAGYMÁT feldaraboljuk kb. 3x3x3cm kockákra, vagy „lapokra”.
  4. Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt víz elpárologjon), beleöntjük a NAPRAFORGÓOLAJAT (kb. 4 cl). Addig forraljuk, amíg fodrozódni és füstölögni nem kezd.
  5. Beleöntjük a HÚST, és átsütjük, amíg mindenütt enyhén barna nem lesz (kb. 2 perc).
  6. Hozzáadjuk a SÓT és a SZÓJASZÓSZT.
  7. Hozzáadjuk a VÖRÖSHAGYMÁT. Szükség esetén mehet bele egy kis víz is. Sütjük, folyamatos kavargatás mellett kb. 1-2 percig, amíg a hagyma „reccsenve roppanós” nem lesz. Ügyeljünk arra, hogy a hagyma se nem legyen nyers, se nem legyen túlsütött.
  8. Hozzáadunk egy kevés KÍNAI SÓT.
  9. KÉSZ, LEHET TÁLALNI!

TIPPEK

  • Ez a fogás elkészíthető marhából, csirkéből, sőt még birkából is. Ez utóbbinál minden faggyút el kell távolítani, és sütéskor érdemes szárított erős (vagy chili) paprikát hozzáadni.
  • A húst mindig a rostirányra merőlegesen kell felvágni. (ha épp nem sertéshúsról van szó).
  • A hús formájának megfelelően kell választani az egyéb hozzávalók (főleg zöldségfélék) formáját (ha pl. a hús hosszú, metéltszerű, akkor a kiegészítő alapanyagoknak is ilyennek kell lenniük. Ha a hús kockaalakú, akkor a zöldségek is ilyenek).
  • A hús könnyen kiszáradhat, ha túl kevés keményítőt kap, vagy ha túl sokáig sütjük.
  • Az étel pépessé válhat, ha túl sok keményítő kerül bele.
  • A vöröshagyma helyett használhatunk például lilahagymát is, ami kicsit „csípősebb”.